rijschool beginnen

Bespaartips voor studenten

Besparen als student? Deze tips helpen je op weg!

Het leven van een student is allerminst goedkoop! Dit komt onder meer door de afschaffing van de studiefinanciering enkele jaren geleden. Met de afschaffing van de studiefinanciering moeten studenten hun woonruimte, eten en studie volledig zelf betalen. Veel studenten worden hierbij gedeeltelijk geholpen door hun ouders. Toch is dit vaak niet voldoende om aan het einde van de maand rond te komen! Om geld te besparen geven we je in dit artikel een aantal handige tips. Wist je bijvoorbeeld dat het heel voordelig kan zijn om rijscholen met elkaar te vergelijken? Veel studenten betalen zonder dat zij dit weten te veel voor hun rijlessen.

Tip 1: zoek goedkope woonruimte

Woonruimte is een van de grootste kostenposten in het budget van veel studenten. Om deze reden is het belangrijk om vooraf kritisch naar een geschikte studio, kamer of appartement te zoeken. Bepaal vooraf voor jezelf wat je budget is voor de woonruimte, inclusief gas, water en licht. Vaak zijn het juist deze kosten, samen met eventuele servicekosten, die de huur van woonruimte erg duur maken. Ben je nog op zoek naar woonruimte? Kijk eens naar de kamers en appartementen op Rooming.nl!

Tip 2: vergelijke verzekeraars met elkaar

Veel verzekeraars bieden speciale verzekeringen aan voor studenten. Na hun tijd op de middelbare school kiezen veel ouders er voor om de zorg over deze verzekeringen aan hun kind over te laten. Zo leer je immers langzaamaan volwassen te worden! Om niet meer dan nodig is te betalen voor je verzekeringen, is het raadzaam om vooraf een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars.

Tip 3: bespaar op je telefoonkosten

Ook je mobiele telefoon zal een behoorlijke kostenpost voor je zijn. Gelukkig is het relatief eenvoudig om op je telefoonkosten te besparen! Stap bijvoorbeeld over op een sim-only abonnement als je momenteel een abonnement met toestel hebt. Zo bespaar je al snel tien tot twintig euro per maand.

Laatste nieuws & blogs

student

Bespaartips voor studenten

Het leven van een student is allerminst goedkoop! Dit komt onder meer door de afschaffing van de studiefinanciering enkele jaren geleden. Met de afschaffing van...

auto-kopen

Wat te doen na de aankoop van je eerste auto?

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? Bij de aanschaf van een nieuwe auto dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorb...