rijschool beginnen

Tips voor het kiezen van een goede rijschool

Waar je op moet letten bij het kiezen van een rijschool

Je droomt al tijden van je rijbewijs en binnenkort is het dan zover. Je mag beginnen met je rijlessen. Voordat het zover is moet je alleen nog wel een belangrijk besluit nemen. Bij welke rijschool ga je, je inschrijven. Alle rijscholen, mogen dan misschien gelijk lijken, maar de verschillen kunnen toch echt groot zijn.

Slagingspercentage

Wanneer je opzoek gaat naar een goede rijschool, dan is het verstandig om eerst even het
het slagingspercentage van deze rijschool te checken. Wanneer je meerder rijscholen met elkaar gaat vergelijken, dan zal je ervaren dat dat de verschillen enorm zijn. Zo zijn er rijscholen die maar een slagingspercentage hebben van 6-10%, maar zijn er gelukkig ook rijscholen met slagingspercentage van bijna 70%.

Soort lessen

Niet alleen het slagingspercentage is van belang. Het is ook verstandig om te kijken naar de soort lessen die worden aangeboden. Wil jij iedere week een rijles van een uur, waarbij je in je eentje rijdt? Of gaat jouw voorkeur uit naar langere lessen, terwijl je rijles krijgt samen met een medeleerling. De lestijden kunnen per rijschool verschillen. Sommige rijscholen hanteren lessen van 45 of 50 minuten, bij andere rijscholen gaat men uit van een lesuur 60 minuten.

Meerdere lessen per week

Uit onderzoek van het CBR is gebleken dat leerlingen die kiezen voor meerdere lessen per week een grotere kans hebben om snel, goed te leren rijden. Ook is gebleken dat een les van anderhalf tot twee uur effectiever is dan een les van een uur.

Spoedcursus

Sommige rijscholen bieden ook spoedcursussen aan, zodat je extra snel je rijbewijs kunt halen. Je krijgt dan bijvoorbeeld dagelijks rijles, zodat je binnen twee weken al kunt slagen.

Wat wil je zelf?

Hoe goed het aanbod van de rijschool ook is, Bedenk wel altijd eerst wat je zelf het liefste gaat doen en zoek dan rijschool die kan bieden wat jij graat wilt.

Laatste nieuws & blogs

student

Bespaartips voor studenten

Het leven van een student is allerminst goedkoop! Dit komt onder meer door de afschaffing van de studiefinanciering enkele jaren geleden. Met de afschaffing van...

auto-kopen

Wat te doen na de aankoop van je eerste auto?

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? Bij de aanschaf van een nieuwe auto dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorb...