rijschool beginnen

Tips voor het behalen van je theorie examen

Hoe leer je het beste je theorie examen?

Binnenkort heb je, je theorie examen. Natuurlijk wil je graag snel slagen voor je theorie examen. Alleen tonen de slagingscijfers aan dat het in één keer slagen voor je examen niet eenvoudig is. Volgens de cijfers van het CBR slaagt slechts 49 % van de kandidaten die deelnemen aan het auto theorie examen tijdens de eerste keer. Wanneer je, je slagingskans wilt verhogen, dan kunnen deze tips je wellicht helpen.

Begin op tijd

Wanneer je goed voorbereid wilt deelnemen aan je examen is het van groot belang om op tijd te beginnen met leren. Je kunt beter gedurende een week of langer iedere dag even leren dan op de laatste dag vijf uur achtereen gaan stampen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je feiten langer onthoudt wanneer je het leren van deze feiten verspreidt over meerdere dagen.

Maak een samenvatting

Een actieve vorm van leren is het maken van een samenvatting. In deze samenvatting schrijf je alle punten die belangrijk zijn duidelijk, maar beknopt op. Een samenvatting maken is een perfect studiemiddel, omdat het je dwingt om verbanden te leggen tussen de theorie en de praktijk.

Oefenexamens maken

Wanneer je de stof uitgebreid geleerd hebt en denkt te beheersen dan is het verstandig om te toetsen of je de stof ook echt beheerst. Dit kun je doen door meerdere oefenexamens te maken. Kies voor het maken van verschillende oefenexamens, omdat je zo veel verschillende vragen voorgeschoteld krijgt. Deze vragen zijn vergelijkbaar met de vragen die je ook op je theorie examen krijgt. Kijk na ieder gemaakt oefenexamen je vragen na en noteer bij welke onderdelen je nog fouten gemaakt hebt. Bestudeer de stof die hoort bij deze onderdelen opnieuw, voordat je het volgende oefenexamen gaat maken.

Vertrouw op je zelf

Wanneer je goed voorbereid je examen in gaat, dan mag je tijdens het examen ook echt op je zelf vertrouwen. Probeer zo weinig mogelijk te twijfelen en bedenk dat je eerste ingeving vaak de juiste is. Weet je een vraag echt niet? Waag dan toch altijd een gokje. Je weet tenslotte, maar nooit!

Laatste nieuws & blogs

student

Bespaartips voor studenten

Het leven van een student is allerminst goedkoop! Dit komt onder meer door de afschaffing van de studiefinanciering enkele jaren geleden. Met de afschaffing van...

auto-kopen

Wat te doen na de aankoop van je eerste auto?

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? Bij de aanschaf van een nieuwe auto dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorb...